sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Chec cu lamaie si mac

Un super desert, dulce acrisor, zemos si racoros.


225 g unt se bat cu telul de la robot impreuna cu 225 g zahar pana cand compozitia devine cremoasa si zaharul nu se mai simte. Unul cate unul, se adauga 4 oua si coaja rasa de la o lamaie galbena, continuand sa amestecati. Separat se amesteca 225 g faina cu 1 plic de praf de copt si 2-3 linguri de seminte de mac, dupa care se adauga in compozitia de mai sus si se omogenizeaza. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de chec, se aseaza compozitia si se tine la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea (se introduce scobitoarea in chec si cand se scoate, nu trebuie sa aiba nici urma de aluat pe ea).

In timp ce checul creste in cutpor, se pregateste siropul cu care o sa inmuiem checul: 100 ml zahar se pun pe foc mic cu zeama de la doua lamai si 200 grame de zahar. Se fierbe 5-10 minute.

Se scoate checul, se inteapa cu o furculita pe toata suprafata astfel incat sa permita siropului sa patrunda in cele mai mici detalii si se toarna siropul fierbinte cu grija.


Se lasa sa se raceasca in tava dupa care se scoate si se taie felii. Noi l-am servit alaturi de o cupa de inghetata de vanilie. Si pentru ca arata atat de bine, n-am poze cu el pe farfurie. S-a mancat in liniste, pe nerasuflate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu