sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Cartofi taranesti

Iata o reteta simpla pentru o garnitura satioasa, care, in lipsa de altceva, poate fi consumata si ca fel principal.
Am luat 1 kg de cartofi albi pentru fiert, i-am spalat bine si i-am pus la fiert in coaja, cu sare, bineinteles. In timp ce cartofii fierbeau, am luat 4 felii de costita afumata (bacon) si le-am taiat cubulete, dupa care am luat 3 cepe si le-am taiat marunt. Am rumenit costita intr-o tigaie pana si-a lasat grasimea, am scos-o pe o farfurie si am aruncat in locul ei ceapa impreuna cu doua ramurele de cimbru (sau 1 lingurita de cimbru uscat). Dupa ce au fiert cartofii, i-am scos sub jet de apa rece si i-am curatat de coaja. I-am taiat cubulete nu prea mari, dar nici prea mici, ca sa nu se sfarame. I-am asezat intr-un vas jena, i-am sarat putin si apoi i-am amestecat cu grija cu costita si ceapa calite. Am pus 25 minute la cuptor la 180 grade. Se pot servi cu cativa stropi de ulei de masline si patrunjel tocat. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu