duminică, 23 ianuarie 2011

Biban de mare la cuptor cu sos de sampanie


Bibanul de mare este un peste cu carne alba, oase mari si usor de scos, in concluzie, numai bun de imbatat si bagat la cuptor.
Ce mai avem nevoie in afara de biban:
- 2 cepe
- 200 ml sampanie
- 140 g unt
- zeama de la 1/2 lamaie
- o lingura mustar clasic
- o lingura mustar cu boabe
- o lingura faina
- sare, piper
In primul rand, evisceram si curatam pestele de solzi. Incalzim cuptorul la 180 grade. Pregatim o tava suficient de incapatoare pentru pesti si taiem ceapa solzisori (sau pestisori sau juliene e acelasi lucru. Dupa mine, cea mai la indemana metoda de a taia astfel ceapa este: taiem ceapa pe jumatate si o asezam cu partea taiata in sus, dupa care taiem felii din ea, la fel cum am taiat dintr-un pepene, insa la o scara mult mai mica). Asezam ceapa in tava si peste potrivim pestii, peste care taiem cateva cubulete de unt. Presaram sare si piper si turnam in tava jumatate din cantitatea de sampanie. Acoperim tava cu o folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 25-30 minute.
Scoatem pestii din cuptor si ii transferam pe un platou, pastrandu-i la cald. Strecuram zeama lasata in tava intr-un recipient si ne apucam de facut sosul. Incingem untul ramas intr-o craticioara si incorporam faina, insa nu o lasam prea mult pe foc, pentru ca faina va forma cocoloase. Stingem cu zeama strecurata si cu sampania ramasa, incorporam amestenad cele doua linguri de mustar, zeama de la lamaie, sare si piper dupa gust. Turnam sosul peste pesti si servim cald, alaturi de garnituri uscate (legume fierte, cartofi la cuptor sau copti, in functie de preferinta).
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu