luni, 3 ianuarie 2011

Azi, nimic deosebit

Nimic in bucatarie. O tura de reaprovizionare prin Piata Domenii unde am gasit doar 2 tarabe (logic, e duminica, 2 ianuarie... cine mai e plictisit de stat sau cine nu stie sa stea). Cu gandul la o supa crema de legume cu crutoane am luat un kil de morcovi. Niste mandarine si mere pentru niste gustari mai light. Apoi am trecut prin Carturesti cautandu-l pe Jamie (pe care nu l-am gasit, asa ca o sa comand ceva online) si pe Moleskine Passions Recpie Journal (pe care de asemenea nu l-am gasit si sper sa-l gasesc online). Am parasit Carturestiul putin dezamagita, recunosc, dar in acelasi timp incantata - inseamna ca sunt multi pasionati/ preocupati/ interesati de bucatarie, de a gati, de ceea ce mananca, which is good. Spre casa, am intrat o tura la Kaufland pentru cartofii ce vor sfarsi in supa crema mai sus amintita si niste faina pentru painea de casa (de casa adica, la masina - inca nu m-am apucat sa plamadesc paine, but who knows).
Pe dupa amiaza am servit un gratar invitati la prieteni, unde am executat un piure de cartofi. Oricine stie sa faca piure. Cine nu stie sa gateasca poate sa spuna ca stie sa faca piure de cartofi. Al meu iese senzational - o spun cei care il termina de fiecare data pe cel din farfurie si intreaba daca mai e. Secretele sunt cateva si sunt simple: cartofii trebuie scursi imediat ce ati oprit focul - daca poposesc prea mult timp in apa in care au fiert, rezultatul va fi lipicios. Lingura de unt sa nu lipseasca, paharul cu lapte neaparat cald, sarea, mixerul si la final, lingura de smantana. Cea din urma il face pufos, pufos si delicios. Garantat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu