miercuri, 1 decembrie 2010

1 decembrie - o zi potrivita pentru start in iarna

Crivatul nemilos a inceput a bate inca de azi noapte. Stau treaza in noapte si ascult cum trozneste streasina, cum suiera vantul pe la colturile casei, cum ploaia marunta loveste in geam. Crivatul bate de la est, intotdeauna. Spre dimineata ne trezim infrigurati. Privesc spre geam si ma lovesc de o pojghita de gheata care ma impiedica sa vad curtea. Pot sa disting totusi verdele plapand al gazonului - nu e zapada. Dar e mai rau. Sunt pene de curent din cinci in cinci minute. Cand nu avem curent electric nu avem nimic. Centrala nu porneste, deci nu avem caldura. Pompa de apa nu porneste, deci nu avem apa. Putem doar sa aprindem aragazul si sa fierbem o cafea turceasca pentru un inceput de iarna pe cinste.

Afara totul este incremenit sub ploaia inghetata. Toate plantele sunt culcate la pamant de vant si inghetate acolo. Puietii de mesteacan au ramurile indoite si frunzele inghetate suna ca niste clopotei de vant naturali. Pornim inarmati cu sfoara si foarfece sa legam tot ce se poate. Ma gandesc cata grija ai de toate intreg anul, pentru ca intr-o noapte sa culce totul la pamant crivatul inghetat. Trebuie sa umblam cu grija - ramurile inghetate se pot rupe la cea mai mica neatentie. Nu am invelit inca smochinul si nici magnolia, insa acum este imposibil. Sper sa nu sufere iremediabil.
Blackie si Schwarzie se bucura de confortul cabanutei de gradina unde le-am amenajat cosul de dormit si locul de luat masa. Am montat perna electrica in cos si se inghesuie amandoi, torcand. Dupa ce au primit micul dejun astazi au iesit sa exploreze, calcand cu grija pe iarba uda si mieunand nemultumiti. Repede inapoi.
Intre timp, in casa lucrurile s-au remediat - e cald, merge netul :-).
Am pregatit piesa de decorat masa pentru luna decembrie.
Orhideele sunt inmugurite si probabil urmeaza sase luni de flori.


Sa aveti o iarna frumoasa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu