joi, 21 octombrie 2010

The Book of Eli


Odata cu anotimpul ploios reincepe sezonul de film la noi in casa. The Book of Eli a fost titlul de vinerea trecuta. Thriller-ul post apocaliptic isi concentreaza actiunea in jurul singurei Biblii ramase pe Pamantul parjolit. Doar cativa din cei "de dinainte" cunosc puterea cartii - "o arma indreptata catre mintile si sufletele celor slabi si disperati. Oamenii vor veni de peste tot si vor face exact ce le spui, atat timp cat cuvintele sunt din Carte". Nu stiu daca aceasta descriere te poate ajuta sa crezi sau sa rezonezi cu personajul principal care 30 de ani a mers spre vest, cautand locul unde aceasta carte isi va fi gasit menirea. Daca este doar un mijloc de control al maselor slabe si disperate. Post apocalipsa, oamenii cu greu mai puteau fi impartiti in "cei buni" si "cei pacatosi" - nimeni nu mai poate defini pacatul, pentru ca nu mai exista nivelul de raportare, benchmark-ul. Crima pentru orice, canibalism.


Stau si ma uit acum in jurul meu. Nu este crima pentru orice la propriu, nu am ajuns atat de departe. Este insa atata nepasare, atat de multa indiferenta, incat doar ceva foarte rau ne mai poate trezi din amorteala. Sper sa nu fie atunci cand "razboiul va deschide o gaura in cer prin care soarele va cobori si va arde totul".


Inchei acest post cu o descriere succinta a omenirii dinainte de apocalipsa: "Oamenii aveau mai mult decat aveau nevoie, oamenii nu stiau ce era pretios si ce nu, oamenii aruncau atunci lucrurile pentru care se ucid acum intre ei".


Scor imdb: 6.9 din 10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu