marți, 15 iunie 2010

Disneyland Paris

Am fost la sfarsitul lunii mai sa lasam putina andrenalina acolo.

Hollywood Tower of Terror – un lift in care stai pe scaun legat cu o centura. Liftul urca pana la etajul 13 cu o viteza de 15 ori mai mare decat a unui lift obisnuit, care te face sa treci in "a patra dimensiune" – cea fara gravitatie. La punctul opririi, etajul 13, usile liftului se deschid pentru cateva secunde deasupra parcului. Urmeaza caderea in gol. Nu stii pana unde cazi, fiecare secventa a liftului (urcare sau cadere) este generata aleator, pentru a atrage in continuare si pe cei care au mai servit…Inutil sa descriu senzatia de cadere si franare, dupa care pe cea de urcare si franare, dupa care din nou cadere si franare. Daca v-ati intrebat vreodata cum este sa cazi cu liftul in gol, asta e locul in care gasiti raspunsul.

Aerosmith Rock’N Roller Coaster – un roller coaster acoperit, in care pleci de pe loc si in mai putin de 3 secunde ai atins 100 km/ora. Intunericul si muzica rock pe care o auzi in sistemul surround instalat in fiecare “masina” sunt ingredientele care completeaza perfect experienta. Desi, la viteza la care nu puteam nici sa mai tip si forta celor 4-5G ma tintuia in scaun, nu auzeam track-ul.. doar suieratul vantului pe la urechi. Am auzit-o la final, cand m-am dat jos cu picioarele tremurande: “Dude looks like a lady”.

Un comentariu:

  1. aaaaaaahhhh, si eu am ratat parcul si a 5a excursie in paris, doar pentru c de fiecare data ma gandesc ca sunt doar jucarii de copii.. :((

    desigur, as fi putut sa gugales, dar de ar fi venit mura in gura, ar fi fost mult mai simplu

    RăspundețiȘtergere