vineri, 12 martie 2010

Everybody’s fine


Robert De Niro joaca rolul unui vaduv, tatal a 4 copii cu care pastra legatura prin intermediul sotiei disparute. Decide sa reinnoade relatiile, calatorind pentru a-si vizita prin suprindere cei 4 copii. Ceea ce gaseste la fiecare dintre ei pune punctul pe i-ul multor aspect contemporane:

Vizita nr. 1 – Fiul artist: singurul pe care nu il gaseste acasa. Toti ceilalti ii ascund motivul: arest in Mexic pentru consum de droguri. Mai tarziu lucrurile degenereaza, ajungand la deces din supradoza.
Vizita nr. 2 – Fiica director de agentie de publicitate. Pare a detine viata perfecta: o familie fericita cu un copil care invata foarte bine la scoala, o casa superb, masini, piscina, miniteren de golf. In realitate, familia e inexistenta – cei doi nu mai locuiesc impreuna, fiecare partener are relatii extraconjugale, fiul nu e chiar asa de bun la scoala, mai degraba dependent de online.
Vizita nr. 3 – Fiul dirijor. De fapt, percutionist intr-o filarmonica.
Vizita nr. 4 – Fiica dansatoare la Las Vegas. Il asteapta la aeroport intr-o limuzina alba, il duce acasa intr-un apartament superb. De fapt, nimic din toate astea nu erau ale ei, doar copilul pe care o prietena i-l aduce in grija. Prietena ei, lesbiana.
Ce avem aici? Comunicarea printr-un filtru care transmite totul modificat in bine. Pretentii prea mari de la copii, tranformand in frustrari toate asteptarile parintesti neindeplinite. Cum sa pari ceea ce nu esti.

Excelent.

Scor imdb: 7.3 din 10.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu