miercuri, 8 iulie 2009

Hai ca se poate!

Marti, 7.07.
Ora 12:30. Discutie lejera despre testul psihologic. Prilej cu care imi amintesc de carnetul meu de sofer care expira anul acesta in luna iulie, parca pe 19... Sau pe 17... Consult carnetul si stupoare!! Expira pe 7.07. Daca nu il schimb, trebuie sa repet intreg setul de analize.

Ora 13:00. Parasesc zona comerciala Baneasa si ma indrept catre sediul politiei din Sos. Pipera. La Marele Dop de la aeroportul Baneasa 3 masini stau la stop. Doar 3...

Ora 13:10. Ajung la Sediul Politiei, parchez lejer, fara bataie de cap pe locurile disponibile in curte. Imi amintesc cu amaraciune de Udriste si de inghesuiala de acolo... Intru intr-un chiosc unde o domnisoara draguta imi completeaza cererea de preschimbare a permisului si imi face o copie dupa cartea de identitate. 5.3 RON. Imi amintesc de aceleasi chioscuri de pe langa Udriste. Acum sunt mai putine. Iar cel in care am intrat eu era dotat cu aer conditionat. Intru in sediul politiei. Din nou, aer conditionat. Nicio coada mai mare de 3 persoane la ghisee. Imi amintesc cu tristete de cozile interminabile din sediul vechi, inghesuindu-se in caldura si folosind pe post de evantaie cartile de identitate ale autovehiculelor, mape, palarii, telefoane... Observ doua ghisee CEC Bank. 4 persoane la coada. Platesc in 2 minute taxa. 68 RON. Imi amintesc de listele afisate pe usa sediului vechi cu taxe ce trebuie platite la sucursale CEC de pe raza sectorului unde domiciliaza victima in cauza... Pentru permise urc la etaj. 16 ghisee. Ma asez la unul dintre ele. Stau 5 minute, mi se face poza pe loc, semnez apasat pe un ecran si sunt informata sa revin peste 3 ore.

Ora 13:40. Am terminat.

Ora 18:00. Am ridicat permisul. E altfel. European.

Hai ca se poate!

3 comentarii:

  1. Sa speram ca acesta este inceputul si nu este un caz singular.Din fire sunt optimista,dar experienta imi spune sa nu ma hazardez .... Totusi este un pas inainte si imi vine sa spun ca " sunt mandra ca si la noi este posibil sa ne comportam si sa fim tratati civilizat !"

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa speram, da. Uite, astazi - o noua experienta, de data aceasta nu cu o companie romaneasca. Am comandat Luni o carte din SUA. Astazi a sosit. :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. politia este deja in anul 2050 :)))))

    RăspundețiȘtergere