luni, 1 iunie 2009

A (se) desparti

Imi vine greu sa enumar aici toate despartirile despre care am auzit in ultimii ani. Pare ca s-au inmultit. Cupluri vechi, cupluri cu acte, cupluri fara acte la starea civila, dar cu acte la banci, cupluri cu copii, cu case, cupluri cu planuri de viitor si avansuri platite pentru nunti. Toate s-au destramat din convingerea ca dragostea se afla in alta parte. Toti cei ce au plecat au facut-o convinsi fiind ca s-au regasit. E oare o evolutie a omului spre a-si recunoaste dorintele? Spre non-compromis?

Citeam undeva ca puterea de a mentine vie o relatie sta exclusiv in mainile femeii. Pare desprins din sfaturile bunicii, dar este atat de actual si atat de dureros de adevarat.

2 comentarii:

  1. ufff, tare dureros subiect... sunt multe motive... eu ma regasesc in enumerare, si ma regasesc fie pentru ca am spus nu compromisului, durerii, fie pentru ca pur si simplu mi-am gasit jumatatea. nu pot sta intr-o relatie in care nu ma simt eu, care nu imi ofera ceea ce imi doresc cu adevarat. mi-e greu sa accept ca a fost nevoie de atatia ani sa ajung sa cunosc un om care sa ma completeze, dar cate nu suntem in situatia asta?

    si da, e in puterea femeii sa mentina vie o relatie

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu sunt de acord cu ultima parte. :) Firesc, nu? Eu cred in egalitate pe toate planurile intr-o casnicie. La fel cred ca daca ceva se destrama, adevarul este intotdeauna la mijloc si amandoi au dreptate. Nu stiu daca ai sesizat, dar daca il intrebi pe unul, ii dai dreptate, daca il intrebi pe celalalt, ii dai si lui dreptate. Sta in puterea amandurora sa tina vie o relatie si sa faca eforturi 50-50%.
    Este trist pe de o parte, cand prietenii divorteaza sau se despart, dar orice sfarsit este un nou inceput. Cand lucrurile se schimba iremediabil, toata lumea sufera. Dar asta este viata! Si eu cunosc cupluri care s-au despartit si care acum sunt fericite. Mai bine iti refaci viata, decat sa ti-o distrugi. Doar una ai, din pacate.

    RăspundețiȘtergere