luni, 11 mai 2009

Prima petrecere

S-a intamplat ieri. Am invitat sectorul prieteni de cort la un gratar (nu cu mici, dar cu bere) in aer liber, la noi in curte. Din 4 invitati au raspuns pozitiv doi. Rata buna, 50%. Plecam voiosi la cumparaturi de carnuri si lichide – fiind prima reuniune, dam noi.
La sectorul Bere, C. candid imi zice hai sa luam 6. Eu ma uit la el necrezandu-mi urechilor si zic hai sa luam 10, ca daca mai raman nu se strica. E inutil sa spun ca s-au terminat in primele 3 ore, atat cele 10, cat si cele 4 pe care le mai aveam acasa + una pe care o primisem mostra gratuita. A fost nevoie de o reimprospatare a stocului, de fapt, de doua. Prima de 6 bucati, a doua de 8. Faceti voi socoteala. Am dosit toate cutiile goale in saci de gunoi si le-am indesat in tomberon: azi vine doamna la curatenie si... mai bine sa nu vada ce bine pregatiti suntem sa .. combatem (cum spune cineva drag mie).
A fost frumos – am povestit de toate, am impartasit noutatile, ne-am adus aminte de vacante, am facut planuri de viitor. Toate astea dupa ce am mancat fripturile si ardeii copti (cu vis de usturoi) si legumele la gratar (cu parfum de aceto). Si salamul meu de biscuiti, cam moale, fara biscuiti.. am zis eu ca se intareste in frigider, dar nu s-a intarit... l-am mancat cu lingurita. Seara ne-a prins idilic, la lumina lumanarii, razand de orice si ascultand broaste, greieri si un mierloi nocturn, concertand in padure, de unul singur...
Acum este the morning after. Sunt la a doua cafea si tot ce as vrea sa fac ar fi sa postez pe blog si sa citesc pana ma ia somnul.

4 comentarii:

 1. si pe mine noi nu ne-ai chemat ... cred ca o sa se supere fimea' cand ii spun :)))) ... ar fi mancat si ea niste laptic la gratar :)))))

  RăspundețiȘtergere
 2. erata: se citeste "si pe noi nu ne-ai chemat ..." ... halatu' cat e halatu' ... acu' plec acasa ... long day today pitzi ...

  RăspundețiȘtergere
 3. Cata.. voi faceti parte din sectorul "prieteni cu copii" :-)). Ne-am gandit sa nu mixam.. e mai sanatos.

  RăspundețiȘtergere
 4. nu este deloc sanatos ... ca nu se lipeste :))))))

  RăspundețiȘtergere