miercuri, 13 mai 2009

O noua specie in atlas - Cotofana de corporatie

Suficient de bine infipta in scaunul sau directorial incat sa nu iti raspunda la salut, cotofana de corporatie gaseste totusi resursa sa te gaseasca atunci cand are nevoie de tine. Atunci cand tu ai nevoie de ea, te va trimite repede la plimbare, ignorand disponibilitatea de care ai dat tu dovada alta data si sfidand orice principiu al reciprocitatii.

In cazul in care cotofana de corporatie este de gen feminin, te va scana din priviri de sus in jos si de jos in sus pentru a evalua daca penele tale de papagal minuscul se aseaza mai bine decat ale ei. Daca ai picat la evaluare, adica stai mai bine ca ea, cotofana de corporatie va avea grija sa iti faca zile negre – fusta e prea scurta sau cravata nu e o culoare corespunzatoare, esti sleampat sau esti prea aranjat. Oricum ar fi, preocuparea pentru infatisare este mult mai mare decat cea pentru dotarea cerebrala.

Incapabila de vreo privire blanda, cotofana de corporatie pare mai mereu pusa pe harta, avand in mod paranoic impresia ca reprezinta subiectul de barfa al oricarei intalnire intre subalterni. Din acest motiv, priveste cu subinteles orice zambet, gluma sau discutie extraprofesionala.

Cotofana de corporatie va urmari in permanenta unde esti: vei descoperi ca te-a cautat exact cand ai fost la toaleta, isi va insinua ciocul pe usa salii de mese exact cand iti inghiti pranzul sau va vrea sa iti spuna ceva deosebit de important atunci cand porti o discutie personala la telefon. De obicei, cotofana apare pe la spatele tau intr-o liniste mormantala, semanand mai degraba cu o pisica. Pasionata de orice straluceste, cotofana va cauta sa vada ce faceai in momentul in care a aparut ea, ce site-uri de internet aveai deschise sau ce mail-uri primite de la prieteni citeai.

Momentele petrecute in lift cu cotofana de corporatie par cele mai lungi de pe planeta: va fi de neatins la orice incercare a ta de conversatie politicoasa si, fireste, nu iti va raspunde la salut. Va deschide cu putere orice usa si va avea pretentia ca cei care se aflau de partea cealalta sa se fi asteptat ca vine si sa ii cedeze trecerea. Cotofana de corporatie isi petrece ora de masa cu alte cotofene, considerand nedemna compania papagalilor si a ciorilor din subordine. Totusi, acestia sunt bineveniti atunci cand afara ploua si are nevoie de tigari.

6 comentarii:

 1. :))) foarte dar foarte tare!
  cat adevar graiesti...

  RăspundețiȘtergere
 2. Inca nu mi-ai spus cine te-a inspirat pentru aceasta naratiune, papusha :P

  RăspundețiȘtergere
 3. eu am niste personaje care cred ca stau la baza acestei specii ... dar cum se spune ... astept provincia sa confirme

  RăspundețiȘtergere
 4. mai multe personaje au contribuit la formarea acestei specii. din motive de ..securitate nu le voi dezvalui identitatea. nici nu cred ca este importanta. sunt convinsa ca in orice corporatie exista asa ceva.

  RăspundețiȘtergere
 5. Hihihihihi...vai daaaaaa....ce vremuri...
  Aici cotofenele vorbesc limbi straine si deci...specia nu prea poate fi studiata. Ma voi multumi cu ce observi tu :P

  RăspundețiȘtergere
 6. pinkutza, ai revenit de la NY? asteptam povesti noi si multe ..

  RăspundețiȘtergere