marți, 28 aprilie 2009

Salau Bon Femme

Sunt la Tulcea cate patru zile pe saptamana timp de cinci saptamani. Am uitat aparatul foto acasa, dar mai am timp sa va arat imprejurimile.

Sunt pe malul Dunarii, deci voi manca peste in toate formele... Pe masa noastra in aceasta seara am vazut bors de peste (cu borsul in farfurie adanca si pestele pe alta farfurie, separat), zacusca de somn, salau pe gratar cu cartofi natur si mujdei. Eu m-am delectat cu salau Bon Femme - o farfurie in mijlocul careia trona un file de salau, inconjurat de piure, totul acoperit cu un strat subtire de branzica si gratinat la cuptor. Divin. Si desi am decis sa o las mai incet cu dulciurile, nu am rezistat in fata unei pere fierte cu inghetata. Detaliul picant (de fapt, dulce) este ca in loc de cotor, para avea finetti... Toate astea cu un Pinot Gris la Restaurantul hotelului Delta. Enjoy!

5 comentarii:

  1. Ce papa bun ! Sa te gandesti la mine cand maninci orice creste in apa....

    RăspundețiȘtergere
  2. da chiar ... sa te gandesti la un Anonim in timp ce mananci peste ... :)))

    sa te compatimesc pentru ca esti la Tulcea? cred ca nici un peste - pestisor nu te salveaza de treaba pe care o ai de facut :D

    RăspundețiȘtergere
  3. ce sa compatimesti de ea?

    eu o invidiez!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cata, noroc ca stiu cine e Anonimul... :-)

    nu ma compatimiti, dar nici nu ma invidiati. asta e munca in consultanta. un clasic in viata spunea deunazi "nu exista bani usor castigati in consultanta"...asa o fi?

    RăspundețiȘtergere
  5. io cred ca stiu unde e si ce face la Tulcea ... nu m-as fi dus acolo nici sa ma bati ... asa ca sigur nu e de invidiat ...

    RăspundețiȘtergere