vineri, 30 ianuarie 2009

Frustrarea unui pagubit

Domnule Comandant,

Subsemnata ............ va informez pe aceasta cale ca Miercuri, 21 ianuarie 2009, ora 11 a.m. am stationat autoturismul ... ... ... in parcarea supraterana a hipermarketului ... ... Cand am revenit la masina am observat geamul portierei din stanga spate spart. De asemenea, am observat ca imi lipsea o geanta cu acte personale.

Asa mi-am inceput declaratia in fata domnisoarei locotenent de la Sectia de politie. Dupa ce mi-am inghitit lacrimile de furie si neputinta.
Am fost furioasa pe mine, pe imprudenta de a-mi lasa geanta cu acte in masina.
Am fost furioasa pe prostul de hot care a crezut ca gaseste averi.
Am fost furioasa pe hipermarket, ca nu isi asuma nimic si pentru amaratii din parcare, cu toate ca parcarea e ingradita, exista o ghereta cu paznic la intrare si nenumarate garzi in magazin...

Neputinta: unde ma duc acum? unde sa le caut?
M-am dus in magazin sa anunt la biroul de relatii cu clientii. Mi-au transmis sa ma duc la sectia de politie. I-am rugat sa ma anunte daca le gaseste firma de salubrizare prin parcare, aruncate pe undeva. Mi-a fost clar ca nu se va intampla. Prima intrebare a lor a fost Auoleu, dar nu aveati alarma? Culmea, in minte imi vin versurile Cand trageti de usa de la masina, si alarma face "piu"/ Se mai merita riscu'-n cazul in care casetofonul are CD. Nu am alarma. Si nici nu cred ca l-ar fi impiedicat cu ceva pe prostul de hot sa fure geanta cu acte.

M-am dus la politie. Imi vine greu sa raspund la intrebarea Credeti ca au ce face hotii cu actele d-voastra? De unde sa stiu eu? Ca nu sunt construita sa ma gandesc la infractiuni. La cat estimati bunurile care v-au fost sustrase? Inestimabil. Contract de vanzare - cumparare, facturi, garantii... Exemplare originale. Cand te loveste norocul, te loveste pana la capat. Aveti CASCO? Da, am. Veniti saptamana viitoare dupa constatare. O saptamana umblu cu geamul spart? Dupa care umblu la asigurari, dupa care programez la service? Deci minim doua saptamani.. Neputinta, din nou.

Umblu cu un sac de gunoi in geam, dar macar e asortat. Tot negru. Ce daca ploua afara. Si mie imi ploua in masina...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu